Wie zijn wij?

Elkeneen thús is een kleinschalige dagbesteding die wordt gerund door Boudewijn en Gerry Bleeker-Vaartjes. Wij zijn een ondernemend gezin met drie jong-volwassenen van 21, 18 en 16 jaar. Door Gerry haar onderneming Beweegcentrum Uniek zijn we in aanraking gekomen met het begeleiden van jongeren met een beperking. Eerst was deze begeleiding vooral gericht op motorisch gebied en later is dit uitgebreid met persoonlijke begeleiding gericht op sociale en cognitieve ontwikkeling. Daarnaast zijn we 1 weekend per maand logeergezin voor een jongen met het syndroom van Apert. We vinden dit bijzonder mooi werk om te doen en al met al heeft dit ons doen besluiten om dit werk uit te breiden met een dagbesteding aan huis. Onze woonomstandigheden (perceel van 2820 m2) bieden meer dan voldoende ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en initiatieven.

Boudewijn Bleeker

Boudewijn Bleeker, 49 jaar en werkzaam geweest in de zorg als instellingskok en in de horeca als kok. Daarnaast heb ik in mijn werk vaak scholieren begeleid die vanuit de praktijkschool bij mij kwamen stage lopen. Mooi om deze jongeren, die in hun schoolperiode al de nodige strubbelingen hebben gekend, te kunnen begeleiden en samen hun talenten te ontwikkelen en daardoor het zelfvertrouwen een enorme boost te geven. Structuur in werkzaamheden aanbrengen en met de nodige humor jongeren begeleiden die daardoor kunnen groeien, geeft mij voldoening in mijn werk en vind ik prachtig om te doen.

Gerry Bleeker-Vaartjes

Gerry Bleeker-Vaartjes, 49 jaar en sinds 1997 werkzaam in het onderwijs en daarnaast sinds 2021 mijn eigen sportbedrijf Beweegcentrum Uniek. Na meer dan 25 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben als docent lichamelijke opvoeding in zowel basis-, voortgezet- , MBO- als HBO onderwijs is het nu tijd om mijn hart te volgen en ga ik mij richten op jong-volwassenen die net even anders zijn. Ik merkte dat ik in het onderwijs altijd geraakt werd door leerlingen die het niet redden op de manier zoals het onderwijs van ze verwacht. Ik ben geïnteresseerd in het waarom en kijk wat er nodig is om het wel te redden en hoe ik het verschil kan maken. Door mijn werk in het onderwijs en de pgb begeleiding die ik nu doe, heb ik veel ervaring met autisme. Structuur, uitdaging, in beweging blijven en vertrouwen zijn voor mij essentiële begrippen in werken met mensen.